שימושים מפתיעים ל-Sniffer

הרקול פוארו הוא כלב טוב. כלב טוב הולך בעקבות הריח, ואם לרוע המזל אין כל ריח, הוא מרחרח ומחפש תמיד דברים לא כל כך נעימים. / אגאתה כריסטי. ה-Sniffer, או בעברית – רחרחן רשת, הוא מכליו החשובים של מנהל הרשת, כלי זה משמש מנהלי רשת רבים בעבודתם, בכדי לזהות בעיות …

כשפארטו נרדם בשמירה…

בשנת 1906 וילפרדו פארטו, כלכלן וסוציולוג איטלקי בעל רקע בהנדסת רכבות, ביצע מחקר וגילה כי 80% מההון באיטליה נמצא אצל 20% מהאוכלוסיה, לאחר מכן הוא השווה את הנתון הזה למדינות נוספות וגילה כי גם שם היחס הזה דומה. מאז, מנתחי מערכות נוטים להשתמש בעקרון פארטו כמעט עבור כל דבר – …

קמיעות נגד פרצות באבטחת המידע

קורס אבטחת מידע שבו השתתפתי פעם, נפתח במילים הבאות: "כל רשת ניתנת לפריצה, כל מה שאנו, מנהלי הרשת מסוגלים לעשות הוא בסה"כ להרוויח זמן, זמן שיאפשר לנו לאתר את התוקף." מנהלי רשתות רבים מודעים אמנם לעובדה הזו אך משום שיותר משהם מבינים את מהות ההתקפות השונות ואת אופן ביצוען הם …

WebServices כשיטה להחזרת השליטה במידע לארגון

כיום יותר ויותר אירגונים מגלים (שאר האירגונים לדעתי עתידים לגלות) שהמידע המאוחסן במערכות המידע שלהם אמנם שייך להם, אך בפועל אינו נמצא בידיהם, במקרים רבים בית התוכנה שסיפק את התוכנה הוא בעל הגישה הפיזית למידעים השונים של החברה. מצב זה מציב לדעתי מספר בעיות חמורות: בעיות הנוגעות לאבטחת המידע בעיות …

פתרונות תוכנה מבוזרים, מה זה ולמה זה טוב להנהלה שלך

מערכות מידע, כמו אלו שיש אצלך בארגון, וכמו אלו שיש בארגונים רבים וטובים אחרים, נבנו כאשר הרכיבים השונים במערכת למעשה מייצרים תוכנה אחת הבנויה בסופו של דבר כמיקשה אחת. טוב, נו אז? ברצינות – למה זה מעניין אותי?… ובכן, למנהלים רבים באמת לא איכפת, למרות שהמשמעויות של פיתוח כזה שאינו …

גישה ל-Stored Procedures דרך Access 2003 – אפשרי או לא? (חלק ב')

בפוסט הקודם דנתי באפשרות לקשר מערכת מבוססת Access לשרת SQL ולהפעיל שגרות מאוחסנות (Stored procedures) הקיימות בו. בעוד שבפוסט הקודם התייחסתי לאפשרות שכל מסד הנתונים עובר לשרת SQL, בפוסט זה אתייחס למקרה שבו מעוניינים להמשיך ולהחזיק חלק מהטבלאות בקובץ ה-Access ולהעביר לשרת ה-SQL את שאר הטבלאות. ובכן, הטכניקה שבה ניתן ליישם מנגנון …

גישה ל-Stored Procedures דרך Access 2003 – אפשרי או לא? (חלק א')

אם העולם יגיע למצב שהוא יפוצץ את עצמו, הקול האחרון שיישמע יהיה של מומחה האומר 'זה בלתי אפשרי' / סר פיטר אלכסנדר יוסטינוב כתוכניתן, מעולם לא חשבתי שיש לי את הזכות לומר ללקוחותיי "תשמע, זה בלתי אפשרי" (למעט מקרים ספורים כמופיע בספרו של דוד הראל "דברים שהמחשב לא יכול לעשות"), …

איך מכניסים 5 פילים לחיפושית – או – איך טוענים כ"כ הרבה רשומות ל-Combobox כ"כ קטן? – חלק א'

תוכניתנים רבים שאיתם נפגשתי (ובכלל זה גם אני) נתקלו לא פעם בצורך לטעון רשימה (ListBox), תיבה משולבת (ComboBox), או ל-DataGrid כמות רבה של נתונים בבת אחת וגילו כי התוכנית שלהם מפסיקה להגיב למערכת במשך כל זמן טעינת הנתונים. (באותה הזדמנות הם גילו גם כי משתמשים הם עם חסר סבלנות שמבצע …

Tracing – מה זה ובשביל מה זה טוב?

כנראה שאין תוכניתן או מנהל רשת שזה לא קרה לו: תוכנה, אתר או פורטל ארגוני ש"התחרפן" ולפתע פתאום מגיב באופן משונה ומוזר, שום קובץ Log שיש לא מצביע על שום בעיה מיוחדת ואתה "מת" לדעת מה בדיוק התוכנה הזו חושבת לעצמה ומה בדיוק היא מנסה לעשות, התשובה נעוצה במנגנון בסיסי …

כיצד לכתוב הודעות שגיאה אפקטיביות

"המחשב מאפשר לך לבצע טעויות מהר יותר מכל המצאה אחרת, אולי חוץ מאקדחים וטקילה." (מיטץ' רטקליף)   בתחילת שנות ה-90, כאשר הייתי עסוק בללמד את עצמי QBasic הודעות שגיאה טיפוסיות היו משהו כמו "Error 53" או "Error 13". הסיבה ההיסטורית לקצרנות הזו היא שבתחילת ימי המחשוב, זיכרון היה רכיב יקר …