Artifex

פוסטים…

ספרים שהייתי רוצה שיהיו לי

היות ולאחרונה נתקלתי בהרבה ספרים שהייתי מעוניין לקרוא ולא לכולם היה לי תקציב או שלא כולם היו בחנות באותו הזמן, משום כך החלטתי להקים את הדף הזה שבו אני אנהל רשימה של ספרים שהייתי רוצה בעיקר בשביל עצמי כדי שאם במקרה אחד מהם במבצע אני לא אצטרך לבחון אותו שנית אבל כמובן שכל מי שרוצה לצ׳פר אותי מוזמן לבחור מהרשימה הזו:

בריחתי מן השבי / פריץ יורדן

המלחמה של איוואן / קתרין מרידיילזס

המלחשים / אורלנדו פיגס

סערת המלחמה / אנדרו רוברטס

מדוע טייסי קמיקזה חובשים קסדות / יעקב בורק

מלחמה סודית ביותר / ר.ו.ג׳ונס

חשיפת אלי החלל / רונלד סטץ

המשפט / פרנץ קפקא

גבלס – ביוגרפיה של רוצח במילים / פטר לונגריך

מדינה בכל מחיר – סיפור חייו של דוד בן גוריון / תום שגב

חיסול ממוקד – שב"כ – המבצעים הגדולים / מיכאל בר זהר | ניסים משעל

בעקבות רוצחי עמי / אלכס (מוריץ) מלר

היעלמותו של יוזף מנגלה / אוליביה גז

שקרים שכולם מספרים / טוביה טננבום

פרקים מתוך "מאבקי" (Mein Kampf) של אדולף היטלר. תרגום: דן ירון. עריכה מדעית: פרופ' משה צימרמן וד"ר עודד היילברונר. (כמובן – לצרכים אקדמיים בלבד…. למען הסר ספק… בבחינת דע את האוייב)

דנקרק / היו סיבאג מנטיפיורי

הקוף העירום / דסמונד מוריס

קרוב ורחוק / דניאל אפשטיין (אוניברסיטה משודרת)

על אלוהים העולה על הדעת / עמנואל לוינס

היידגר והיפופוטם מגיעים לשערי גן עדן / תומס קתקרט ודניאל קליין

עולמו המנופץ – תולדות פציעה אחת / אלכסנדר לוריא

מפלגת בג"צ / שמחה רוטמן

איך לאלף יהודי? / טוביה טננבום

שיגעון ההמון / דאגלס מאריי

The War on The West / Douglas Murray

Islamophilia: A Very Metropolitan Malady / Douglas Murray

כמה שווה יהודי מת / ליטל שמש

The Mind of a Mnemonist / Alexander Luria

War Magician / David Fisher

ודרך אין אחרת / אביחי ברג

הטירה / פרנץ קפקא

נקמתו המתוקה של פיקאסו / אפרים קישון

לא בשם האל – אל מול האלימות הדתית / יונתן זקס

אני ישן בחדרו של היטלר / טוביה טננבום

הרכבות יצאו ריקות / מיכאל בר-זהר

מבצע קציצה / בן מקינטייר

מרכבות האלים / אריך פון דניקן

שלום פליטים / טוביה טננבום

איך לדעת אם מישהו מציץ לתעבורת האינטרנט שלך בשלושה שלבים

Just because you're paranoid it doesn't mean they aren't after you. Kurt Cobain בפוסט הקודם הסברתי כיצד ניתן לעקוף חסימות אינטרנט וציינתי כבדרך אגב, שאחת מטכניקות החסימה והסינון מבוצעת ברמת ספקית האינטרנט. מן הסתם, שאלתם את עצמכם את השאלה הבאה: "אם במילא כל תעבורת האינטרנט שלי עוברת דרך ספקית האינטרנט, …

החור שבמסננת – על סינוני אינטרנט והדרכים לעקוף אותן

“Never underestimate the determination of a kid who is time-rich and cash-poor.” ― Cory Doctorow, Little Brother “There are few sources of energy so powerful as a procrastinating college student.” ― Paul Graham, Hackers & Painters: Big Ideas from the Computer Age בעקבות פניות חוזרות ונשנות אליי בנושא, החלטתי להקדיש את הפוסט הזה לשיטות שונות הנמצאות …

ללמד מחשב ללמוד כמו שאנחנו לומדים – על פי מה שלמדתי – חלק ג'

כפי שכתבתי קודם, למוח שלנו, יש אתגר נוסף: כפי שהוסבר עד כה כפי מגיעים אליו מהחושים השונים ולפעמים מאזורים שונים במוח עצמו, מערכי SDR כאלו שמייצגים דברים שונים: צלילים, טעמים ותחושות אבל למוח אין שום דרך לדעת מה מקורם או מהי משמעותם. יותר חמור מזה – לא כל המערכים באותו …

פינת הפיצ'ר הלא נחוץ (-;

בשל העובדה שממשק המשתמש המגניב הוא זה שמוכר את התוכנה שלך יותר מכל דבר אחר, חברות תוכנה מסחריות מעדיפות פעמים רבות להשקיע בו במקום לתקן באגים וחורי אבטחה במוצרים שלהן – זה דבר ידוע וברור. החלק המוזר יותר הוא שלפעמים נראה, שהחברות הללו מייצרות פיצ'רים חדשים ש… אף אחד לא …

פרויקט X-1 (שם קוד Smart-Onion)

שלום, אני יודע שזה נראה כאילו נעלמתי מעל פני האדמה בחודשים האחרונים ולא פרסמתי פוסטים כמעט בשום מקום. האמת היא שבזמן (הפנוי המועט) האחרון אני, בסיוע של גורמים נוספים שאני לא בטוח אם ירשו לי להזכיר את שמותיהם כעת, עובד על פרויקט קוד פתוח חדש אשר מבוסס על ומתממשק אל …

מי אמר שנגמרו המים החמים? – פתרון לשליטה בדוד (או בעולם…) בשלושה צעדים

הפעם החלטתי לחלוק איתכם פתרון שביצעתי במסגרת הביתית שלי, פתרון שכלל גם קצת עבודת חומרה וגם קצת עבודת תוכנה – מסוג הדברים שאני נהנה לעשות בזמני הפנוי ואיכשהו – עדיין להצליח להישאר נשוי. האתגר שהצבתי לעצמי: שליטה בכיבוי והדלקה של דוד המים החמים בבית מטלפון נייד באופן מאובטח וגם על …

משאל עם: מה תרצו לראות בפוסטים הקרובים?

ללמד מחשב ללמוד כמו שאנחנו לומדים – על פי מה שלמדתי – חלק ב'

בפוסט הקודם דיברנו על כך שכל דבר שאנו חווים, חשים או חושבים למעשה מתורגם בניאוקורטקס למערכי ביטים גדולים כאשר רק אחוזים בודדים מהם אכן מלאים. אותם מערכים, המכונים על ידי Numenta בשם SDR (ראשי תיבות של Sparse Distributed Representation), מקודדים למעשה מאפיינים סמנטיים לגבי האובייקט המקודד – זאת בשונה מאופן …

ללמד מחשב ללמוד כמו שאנחנו לומדים – על פי מה שלמדתי – חלק א'

“People worry that computers will get too smart and take over the world, but the real problem is that they're too stupid and they've already taken over the world.”  ― Pedro Domingos   חשבתם פעם מה המוח שלכם עושה כשאתם חושבים או כשאתם מחשבים? אם כן – מתברר שאתם לא לבד. …

Complexity == Security?

מורה אי שם בהודו: כל העולם שאתם רואים נתמך על ידי צב ענק. התלמיד: ומה מחזיק את הצב הענק למטה? המורה: צב ענק אחר כמובן. התלמיד: ומה מחזיק את הצב הזה? המורה: אל תדאג – יש צבים עד למטה!     במהלך שנות נסיוני, נתקלתי לא פעם בפתרונות (או לפחות …