איך לדעת אם מישהו מציץ לתעבורת האינטרנט שלך בשלושה שלבים

Just because you're paranoid it doesn't mean they aren't after you. Kurt Cobain בפוסט הקודם הסברתי כיצד ניתן לעקוף חסימות אינטרנט וציינתי כבדרך אגב, שאחת מטכניקות החסימה והסינון מבוצעת ברמת ספקית האינטרנט. מן הסתם, שאלתם את עצמכם את השאלה הבאה: "אם במילא כל תעבורת האינטרנט שלי עוברת דרך ספקית האינטרנט, …

החור שבמסננת – על סינוני אינטרנט והדרכים לעקוף אותן

“Never underestimate the determination of a kid who is time-rich and cash-poor.” ― Cory Doctorow, Little Brother “There are few sources of energy so powerful as a procrastinating college student.” ― Paul Graham, Hackers & Painters: Big Ideas from the Computer Age בעקבות פניות חוזרות ונשנות אליי בנושא, החלטתי להקדיש את הפוסט הזה לשיטות שונות הנמצאות …

ללמד מחשב ללמוד כמו שאנחנו לומדים – על פי מה שלמדתי – חלק ג'

כפי שכתבתי קודם, למוח שלנו, יש אתגר נוסף: כפי שהוסבר עד כה כפי מגיעים אליו מהחושים השונים ולפעמים מאזורים שונים במוח עצמו, מערכי SDR כאלו שמייצגים דברים שונים: צלילים, טעמים ותחושות אבל למוח אין שום דרך לדעת מה מקורם או מהי משמעותם. יותר חמור מזה – לא כל המערכים באותו …

פינת הפיצ'ר הלא נחוץ (-;

בשל העובדה שממשק המשתמש המגניב הוא זה שמוכר את התוכנה שלך יותר מכל דבר אחר, חברות תוכנה מסחריות מעדיפות פעמים רבות להשקיע בו במקום לתקן באגים וחורי אבטחה במוצרים שלהן – זה דבר ידוע וברור. החלק המוזר יותר הוא שלפעמים נראה, שהחברות הללו מייצרות פיצ'רים חדשים ש… אף אחד לא …

פרויקט X-1 (שם קוד Smart-Onion)

שלום, אני יודע שזה נראה כאילו נעלמתי מעל פני האדמה בחודשים האחרונים ולא פרסמתי פוסטים כמעט בשום מקום. האמת היא שבזמן (הפנוי המועט) האחרון אני, בסיוע של גורמים נוספים שאני לא בטוח אם ירשו לי להזכיר את שמותיהם כעת, עובד על פרויקט קוד פתוח חדש אשר מבוסס על ומתממשק אל …

משאל עם: מה תרצו לראות בפוסטים הקרובים?

ללמד מחשב ללמוד כמו שאנחנו לומדים – על פי מה שלמדתי – חלק ב'

בפוסט הקודם דיברנו על כך שכל דבר שאנו חווים, חשים או חושבים למעשה מתורגם בניאוקורטקס למערכי ביטים גדולים כאשר רק אחוזים בודדים מהם אכן מלאים. אותם מערכים, המכונים על ידי Numenta בשם SDR (ראשי תיבות של Sparse Distributed Representation), מקודדים למעשה מאפיינים סמנטיים לגבי האובייקט המקודד – זאת בשונה מאופן …

הצלת מחשב עם בעיות Grub

לינוקס ידידותית למשתמש, היא רק מאוד בררנית לגבי הידידים שלה.   שלום, במקביל לפוסטים הכלליים יותר אשר מופיעים בבלוג זה אשתדל מידי פעם להעלות גם פוסטים העוסקים בפתרון תקלות שכיחות שנתקלתי בהן או שנתקלו בהן אחרים והסבו את תשומת ליבי. פוסט זה שייך לקבוצה הזו. אם גם לכם קרה שלאחר …

התקנת ELK (או בשמו החדש Elastic-Stack) – ה-Cheat Sheet

על מנת להתקין את Elasticsearch, Logstash, Kibana ולשלוח לוגים מ-Windows על בסיס NXLOG ו-Sysmon יש לבצע את השלבים הבאים: # On a fresh Ubuntu 16.04 server VM with at least 4GB RAM # Refresh the APT cache sudo apt-get update # Install default Java runtime sudo apt-get install default-jre # …

איך לאפשר למשתמש שאינו root לבצע Capture ב-Wireshark על Ubuntu

קצר ולעניין… בברירת המחדל משתמש שאינו root לא יכול לבצע לכידת תקשורת באמצעות Wireshark על מחשבי לינוקס. כל מה שצריך לעשות בכדי לאפשר דברים שכאלו הוא להריץ את הפקודה הבאה: sudo dpkg-reconfigure wireshark-common ולאחר מכן לבצע logoff-logon וזה יעבוד.   בהצלחה!